BESTE ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL VAN 2020

Overzicht van de top 5 beste elektrische tandenborstels

Elektrische tandenborstels zorgen voor een stralende witte lach en een eerste goede indruk. De elektrische tandenborstel reinigt uit wetenschappelijk onderzoek 5x beter dan een handtandenborstel. De elektrische tandenborstels hebben tegenwoordig erg veel functionaliteit om een nog schoner gebit te krijgen. Je moet hier denken aan druksensoren, verschillende poetsstanden, timer om van mondkwadrant te wisselen en zelfs een connectie via een app met je mobiele telefoon. We hebben hieronder de beste elektrische tandborstels op een rij gezet.

Wil je meer weten waarop je op moet letten bij de aankoop van een elektrische tandenborstels of gewoon meer informatie over een elektrische tandenborstels. Klik dan op de onderstaande link.

5. Philips Sonicare HX9359/89 DiamondClean

Met deze tandenborstel ervaar je een extra schoon gevoel na het tandenpoetsen, dankzij de sonische technologie. De bewezen verbetering van de mondhygiëne en de optimale plakverwijdering van de Sonicare Diamond Clean maken je tandvlees in slechts twee weken gezonder en je tanden dubbel zo wit vergeleken met een handtandenborstel.

Plus- en minpunten
Heeft een timer voor 2 minuten poetsen
Verschillende poetsstanden – 5 verschillende
je kan de tandenborstel opladen door deze in het glas te zetten
Niet te gebruiken onder de douche
BEKIJK BESTE DEAL

4. Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Rond reinigt beter
De ronde borstelkop van Oral-B omvat elke tand voor schonere tanden en gezonder tandvlees in vergelijking met een standaard manuele tandenborstel.

Wittere tanden vanaf de eerste dag
Wittere tanden vanaf de eerste dag Maakt de tanden zachtjes witter vanaf de eerste dag door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen.

Poets de aanbevolen tijd
De ingebouwde timer helpt je ten minste twee minuten te poetsen, de minimale poetstijd die door tandartsen en mondhygiënisten wordt aanbevolen.

Plus- en minpunten
Cross Action reinigt extra diep door de schuingeplaatste borstelharen
Druksensor
Beschikt over timer
Heeft slechts 2 poetsstanden
BEKIJK BESTE DEAL

3. Philips Sonicare EasyClean HX6512/45

De Philips Sonicare EasyClean HX6512/45 elektrische tandenborstel reinigt op efficiënte en milde wijze tot diep tussen de tanden en langs het tandvlees. Dankzij de sonische technologie van Sonicare is dit de ideale tandenborstel voor wittere tanden en gezond tandvlees. Deze tandenborstel beschikt over een timer. Ook heeft de borstel een quadpacer. De quadpacer geeft aan wanneer je de tandenborstel kan verplaatsen naar een ander gebied van je mond.

Plus- en minpunten
Quadpacer – geeft via trilling aan om naar een ander kwadrant van je gebit te gaan
Geschikt voor onderwater
Heeft een timer van 2 minuten
Geen smartfuncties
BEKIJK BESTE DEAL

2. Oral-B PRO 2 2500 – met visuele drukregeling voor extra tandvleesbescherming en gratis reisetui – zwart

De ingebouwde timer helpt je ten minste twee minuten te poetsen, de minimale poetstijd die door tandartsen en mondhygiënisten wordt aanbevolen. Poetsdruksensor vermindert de poetssnelheid en SmartRing waarschuwt je als je te hard poetst. De Oral-B PRO 2 2500 heeft een geavanceerde Lithium Ion-batterij die meer dan twee weken meegaat. Zo hoef je niet na te denken over je oplader tijdens je vakantie.

Plus- en minpunten
Oplichtende poetsdruksensor
Met de reisetui kan je de tandborstel hygiënisch meenemen op reis
Reinigt extra diep met schuingeplaatste Cross Action borstelharen
Slechts 2 poetsstanden
BEKIJK BESTE DEAL

1. Oral-B PRO 2 2900 – 2 stuks – zwart

 • Bescherm uw tandvlees: De poetsdruksensor waarschuwt u als u te hard poetst
 • Maakt uw tanden witter vanaf de eerste dag door oppervlaktevlekken te verwijderen
 • Weet dat u lang genoeg poetst met de professionele 2 minuten-timer
 • 2 poetsstanden: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging
 • Bevat: 2 handgrepen, 2 opzetborstels
 • Batterij die meer dan 2 weken meegaat
Plus- en minpunten
Oplichtende poetsdruksensor
Beschikt over een timer
Twee tandenborstels
Slechts 2 poetsstanden
BEKIJK BESTE DEAL

Waarop moet ik letten bij een elektrische tandenborstel kopen?

Als je een elektrische tandenborstel koopt zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Denk hier aan kwaliteit en wat verwacht ik van een elektrische tandenborstel. Hieronder worden een aantal specificaties genoemd met hierbij de mogelijkheden welke er zijn en welke keuzes jij kan maken. Hierdoor kan jij de elektrische tandenborstel gaan kiezen die perfect bij jouw past.

Gebruik
Om een goede tandenborstel te kiezen let dan op waarvoor je deze wil gebruiken. Tandplak verwijderen, wittere tanden, grondig reinigen, reinigen voor beugel of dat deze geschikt is voor een melkgebit.

Batterijduur en hoe op te laden
Hoelang gaat de batterij mee van de tandenborstel. Dit word vaak aangetoond door het aantal poetsbeurten. Tevens is het tegenwoordig ook mogelijk om je tandenborstel op de laden door deze in het bijgeleverde glas te plaatsen.

Opties
Elektrische tandenborstels hebben veel extra functies. Je kan deze  :

 • Timer
 • Poetsdruksensor
 • Batterij-indicator
 • Te koppelen met smartphone

Informatie over elektrische tandenborstel

Aankoopadvies voor de elektrische tandenborstel:
Hoe kies je de beste elektrische tandenborstel voor jouw?

De belangrijkste keuzemogelijkheden:

 • Elektrische tandenborstels hebben in veel huishoudens de traditionele handtandenborstel vervangen. Dit omdat, plak 100% effectiever word verwijderd, het tandvlees wordt gemasseerd en het reinigingsproces wordt vereenvoudigd.
 • Er zijn twee soorten elektrische tandenborstels: die met roterende oscillerende borstels, waarvan de ronde koppen in een halve cirkel heen en weer bewegen en werken met extra pulsaties. En sonische tandenborstels, die de tanden reinigen door de langwerpige borstelkoppen te laten trillen. Beide soorten tandenborstels zijn in het bovenstaande top 5 meegenomen.
 • Afhankelijk van het model hebben de meeste elektrische tandenborstels verschillende reinigingsprogramma’s: Van “intensief” tot “gevoelig”, alle programma’s.

Volgens een onderzoek gebruikt ongeveer 45% van de mensen in Nederland een elektrische tandenborstel voor de dagelijkse tandreiniging. Dit is natuurlijk niet verrassend, want elektrisch poetsen reinigt de tanden sneller en beter dan een handtandenborstel.

Met een elektrische tandenborstel kan de dagelijkse routine van het tandenpoetsen zelfs voor de kleintjes worden vereenvoudigd. Reden genoeg om de tandenborstels van dichterbij te bekijken.

Wat is de beste elektrische tandenborstel? Wat zijn de basisverschillen tussen sonische en roterende tandenborstels?

Tandenborstel types

Je hebt twee types elektrische tandenborstels, namelijk de oscillerende tandenborstels en de sonische tandenborstels. De oscillerende tandenborstels zijn vaak van Oral-B en de sonische tandeborstels zijn vaak van Philips de Sonicare. De sonische tandenborstel werkt met trillingen en heeft niks met het geluid te maken.

Verschil tussen de type elektrische tandenborstels

Roterende oscillerende tandenborstelSonische tandenborstel
 • Ronde borstelkop
 • Werkt met rotaties en druk
 • Frequentie van rotaties tot 8.500 per minuut
 • Reiniging van iedere tand
 • Schade tandvlees mogelijk bij verkeerd gebruik
 • langwerpige borstelkop
 • werkt met trillingen zonder druk
 • Tot 31.000 trillingen per minuut
 • Reinigt grotere gebieden tergelijk
 • is zacht voor het tandvlees

Voordat u een elektrische tandenborstel koopt, moet u zich deze vraag stellen: Aan welke eisen moet het voldoen? Heeft u last van blootliggende tandhalzen, parodontitis of heeft u de neiging om horizontale “schuurbewegingen” uit te voeren? Dan moet u een sonische tandenborstel kiezen die zacht is voor uw tandvlees. Als uw tandvlees in goede conditie is en u de juiste poetstechniek onder de knie heeft, is een ronde tandenborstel geschikt.

Eigenschappen en functies – Gevoelig programma een must voor gevoelige tanden

De keuze op de tandenborstelmarkt is groot. Om u te helpen bij het bijhouden in het land van de tandverzorgingsproducten, hebben we hieronder opgesomd welke functies een goede elektrische tandenborstel moet hebben:

 • Diverse reinigingsprogramma’s: Een absolute must-have: gevoelige modus voor gevoelige tanden en tandvlees. Extra programma’s zijn: whitening, tandvleesmassage of dieptereiniging.
 • Timer: Je hebt een minutentimer die aangehouden kan worden om de aanbevolen poetstijd door tandartsen aan te houden. Je hebt ook kwadrantentimer en deze geeft aan hoe lang elk kwadrant geborsteld moet worden. Deze timers worden aangegeven door een extra trilling of het stoppen van trillen.
 • Laadindicatielampje: Deze geeft aan hoelang de tandenborstel nog gebruikt kan worden totdat deze weer opgeladen dient te worden

Let op de apparatuur en accessoires van uw tandenborstel: deze omvatten een oplaadstation, vervangende borstelkoppen en een gebruiksaanwijzing. Sommige modellen worden ook geleverd met een reiskoffer, hebben een drukregeling die aangeeft wanneer de druk te hoog is, of een Smart Guide die het reinigingsproces controleert en op een speelse manier communiceert via een smiley. Hoewel dit laatste niet absoluut noodzakelijk is, is het een leuke gimmick voor kinderen en technologieliefhebbers.

Schoonmaakprestaties: Geen slechte resultaten bij elektrische tandenborstel

Qua reinigingsprestaties zijn er geen grote verschillen in de vergelijking van elektrische tandenborstels: bij correct gebruik leveren alle producten goede tot zeer goede resultaten. De reinigende werking blijkt vooral uit het schone gevoel op de tanden . In vergelijking met een handmatige handtandenborstel leveren elektrische tandenborstels vaak merkbaar gladdere tanden, vergelijkbaar met professionele tandenreiniging.

Hantering en toepassing: Borstels met ronde kop zijn luider

Bij de bediening ligt de focus op de volgende vragen: Is het apparaat handig? Zijn moeilijk bereikbare plekken zoals kiezen goed bereikbaar? Hoe zit het met het volume van de tandenborstel?

De toestellen met relatief grote opzetborstels (ca. 2,7 centimeter) zijn wat lastiger te hanteren . In onze ervaring bereiken elektrische sonische tandenborstels met een kopgrootte tot twee centimeter de achterste kiezen veel beter dan hun grote broers.

Met de ronde borstels komt elk apparaat voldoende dicht bij de moeilijke plekken, maar er is nog een ander probleem: het volume. Vergeleken met de sonische borstels die werken met trillingen, zijn de meeste roterende borstels onaangenaam hard in gebruik .

Waarschijnlijk een kwestie van gewenning- maar een minpuntje voor mensen die gevoelig zijn voor geluid.

Roterende-oscillerende apparaten zijn veel luider dan sonische tandenborstels. Tandenborstels met ronde kop zijn geschikt voor mensen die het volume tijdens het dagelijks gebruik niet erg vinden. Nogmaals, het uitgangspunt is dat uw tanden moeten voldoen aan de vereisten voor het kiezen van een dergelijke tandenborstel.

Het juiste gebruik is erg van belang! – Tips voor een goede mondhygiëne

Zodat u niet fout gaat met uw elektrische tandenborstel, een belangrijke opmerking: laat het schoonmaken van uw tanden doen door de elektrische tandenborstel. Het enige wat je hoeft te doen is de borstel op de tanden te houden en ze zonder druk te begeleiden. Het is belangrijk om alle oppervlakken te raken – bijv. de kiezen, binnen- en buitenkant van het tand oppervlak.

De beste manier voor het reinigen van je tanden is afhankelijk van het type elektrische tandenborstel:

Gebruik van een borstel met ronde kopGebruik van een sonische tandenborstel
 • Poets elke tand afzonderlijk!
 • Plaats de tandenborstel op de tandoppervlakken en wacht even zodat de borstel de tand kan reinigen. Trek vervolgens de opzetborstel weg van de tandvleesrand.
 • Beweeg de opzetborstel voorzichtig over de tandvleesrand om het tandvlees te masseren. De regel is: niet schrobben!
 • Belangrijk: zorg ervoor dat de druk op de tand en het tandvlees niet te groot is . Als u de neiging heeft om uw tandenborstel te stevig op uw tanden te drukken, wordt een product met drukregeling aanbevolen. Dit helpt je om de druk op de tanden te regelen door middel van een indicatielampje of een trilsignaal.
 • Hier kunt u meerdere tanden tegelijk bereiken ! Dit komt door de langwerpige borstelkop, die tegelijkertijd meerdere – meestal 2 – tanden tegelijk vastpakt.
 • Minder tandpasta is meer! U kunt de tandpasta het beste eerst in uw mond smeren met de tandenborstel voordat u de tandenborstel inschakelt en pas daarna gaat poetsen.
 • Laat de tandenborstel over uw tanden glijden – ongeveer 3-4 seconden per tand.
 • Wen aan een regelmatige tandenpoetsroutine :
  1.) buitenoppervlakken
  2.) binnenoppervlakken
  3.) kauwvlakken.

Andere handige tips voor tandverzorging:

 • Poets minstens twee minuten :
  Natuurlijk is het gebruik van een elektrische tandenborstel geen vervanging voor het poetsen van uw tanden in de ochtend en de avond. Het minimum is twee minuten. Praktisch: veel tandenborstels gebruiken een minutentimer om aan te geven wanneer het einde van de reinigingstijd is bereikt.
 • Maak de borstel voorzichtig schoon :
  Nadat u uw tanden heeft gepoetst, moet u de tandenborstel onder stromend water schoonmaken . Sommige modellen worden nu zelfs geleverd met een ultrasoon reinigingsapparaat, dat de opzetborstels vrijmaakt van bacterieresten.
 • Vervang de opzetborstel regelmatig :
  Naast het schoonmaken van de opzetborstel, moet u deze ook ongeveer elke drie maanden vervangen. Voor vergeetachtige mensen: veel opzetborstels hebben een kleurverloop dat aangeeft wanneer de borstel moet worden vervangen.
 • Gebruik flosdraad:
  De interdentale ruimtes moeten regelmatig worden gereinigd met flosdraad of zogenaamde interdentale borstels. Dit is de enige manier om tandplak tussen de tanden effectief te voorkomen. Het maakt niet uit hoe goed een tandenborstel in de ruimtes kan komen.

Gerelateerde top 5 producten waar u misschien ook in geïnteresseerd bent!

ACTIVITY TRACKERS

Activity trackers

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK

THERMOMETERS

Thermometers

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK

ELECTRISCHE TANDENBORSTELS

Electrische tandenborstels

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK