Top 5 Externe Harde Schijf 1 TB

Je mooiste foto’s, de beste films of gewoon een back-up van je bestanden. Iedereen heeft wel eens mobiele opslag nodig. Met deze Externe harde schijven 1TB zit je nooit meer zonder opslag. We hebben hier de snelle SSD schijven en reguliere schijven van 1 TB op een rij gezet. Kijk snel en vergelijk welke bij jouw past.

Wil je meer weten waarop je op moet letten bij de aankoop van een externe harde schijf of gewoon meer informatie over een externe harde schrijf? Klik dan op de onderstaande link.

5. WD Elements Portable 1 TB

De betrouwbare WD Elements Portable 1 TB is een super goede harde schijf voor een mooie prijs. Het is de meest verkochte Externe Harde Schijf 1TB van dit moment.  Deze schijf is compatible met USB 2.0 en USB 3.0 en heeft hierdoor snelle overdrachtssnelheden qua lezen en schrijven. Het is een kleine krachtpatser met de volgende afmetingen: L x B X H – 110.6mm x 82.1mm x 15mm. Het gewicht van deze Externe Harde Schijf van 1TB is 132 gram. Hij is in de basis geformatteerd in NTFS voor Windows. De schijf is ook compatible voor bijvoorbeeld de Mac, maar dien je hem wel even te formatteren.

Kenmerken
Opslagcapaciteit1 TB
Lengte x Breedte x Hoogte110.6mm x 82.1mm x 15mm
Gewicht132 gram
Inhoud verpakkingWD Elements Portable 1TB – USB 3.0 kabel – handleiding
BesturingssytemenWindows, Mac en Game Console
Type schijfMechanical Hard Disk
WD Elements Portable 1TB
BEKIJK BESTE DEAL

4. SanDisk Extreme Portable SSD 1TB

SanDisk Extreme Portable SSD 1TB is een Solid State Drive. Wat is nou een SSD (Solid State Drive)? In een normale harde schrijf zitten beweegbare delen om de harde schijf uit te lezen. Dit is niet het geval bij een SSD schijf. Hierdoor is een SSD schijf ook een ideale opslag om mee te nemen. Een SSD schijf is bovendien ook veel sneller dan de reguliere externe harde schijven. De snelheid kan oplopen tot 10x sneller dan externe harde schijf zonder SSD. De SanDisk Extreme Portable SSD 1TB heeft een schokabsorberende cover en heeft een IP55-classificatie en is hierdoor ook bestand tegen regen en morsen van water. De schijf is klein en licht om hem makkelijk mee te nemen. De schijf heeft leessnelheden tot 550 MB/s en schrijf snelheid van 410 MB/s. De schijf kan je ook beveiligen met een wachtwoord zodat je gegevens altijd beschermt staan en andere er niet zo bij kunnen.

Kenmerken
Opslagcapaciteit1 TB
Lengte x Breedte x Hoogte96.2mm x 49.5mm x 8.8mm
Gewicht40 gram
Inhoud verpakkingSanDisk Extreme Portable SSD 1TB – USB 3.0 kabel – handleiding
BesturingssytemenWindows, Mac en Game Console
Type schijfSSD schijf
SanDisk Extreme Portable SSD 1TB
BEKIJK BESTE DEAL

3. Seagate Portable Drive 1 TB

Met de Seagate Portable Drive 1TB kun je eenvoudig de opslagcapaciteit uit breiden van je laptop, computer of game console. Je kan hierop je muziek, video’s of foto’s opslaan en altijd bij de hand hebben. De draagbare harde schijf is voorzien van een USB 3.0 aansluiting waardoor je supersnel je bestanden overzet. Deze USB aansluiting zorgt ook voor de voeding van je Seagate Portable Drive 1 TB, waardoor je ook niet afhankelijk bent van externe stroomvoorziening. De draagbare harde schijf hoef je dus alleen via USB te koppelen aan je apparaat en word meteen herkend door Windows. De schijf kan ook een aangewezen map gebruiken voor automatische bestandssynchronisatie. Het is dus een fluitje van een cent om van start te gaan met deze Externe Harde Schijf  1TB.

Kenmerken
Opslagcapaciteit1 TB
Lengte x Breedte x Hoogte117mm x 80mm x 15mm
Gewicht191 gram
Inhoud verpakkingSeagate Portable Drive 1 TB – USB 3.0 kabel – handleiding
BesturingssytemenWindows, Mac en Game Console
Type schijfMechanical Hard Disk
Seagate Portable Drive 1 TB
BEKIJK BESTE DEAL

2. Toshiba Canvio Basics 1TB

De Toshiba Canvio Basics 1TB is je opslagpartner voor onderweg. Met een super prijs kwaliteit verhouding is dit echt een superkoop. De snelle USB 3.0 aansluiting zorgt voor hoge lees- en schrijf snelheden. De Toshiba 2,5 inch externe harde schijf is compatibel met Windows, Mac, Xbox One of PS4. Je vakantiefoto’s of serie collectie neem je makkelijk mee met deze externe hardeschijf.

Kenmerken
Opslagcapaciteit1 TB
Lengte x Breedte x Hoogte109mm x 78mm x 14mm
Gewicht185 gram
Inhoud verpakkingToshiba Canvio Basics 1TB – USB 3.0 kabel – handleiding
BesturingssytemenWindows, Mac en Game Console
Type schijfMechanical Hard Disk
Toshiba Canvio Basics 1TB
BEKIJK BESTE DEAL

1. Samsung Portable SSD T5 1TB

Deze prachtige SSD externe harde schijf van Samsung heeft een aluminium behuizing wat zorgt voor een prachtige uitstraling. Maar hij ziet er niet alleen prachtig uit, maar ook in prestaties doet hij niet onder. Met een overdrachtssnelheid van 540 MB/s is het echt een snele schijf. Een grote bestanden van 10GB zet je over in 20 seconden. Je kan de schijf ook beschermen met een wachtwoord, zodat alleen jij toegang hebt tot de schijf. De Samsung Portable SSD T5 kan ook tegen een val tot 2 meter. Het is in alle opzichten dus een veilige en super snelle externe harde schijf van 1 TB in grootte.

Kenmerken
Opslagcapaciteit1 TB
Lengte x Breedte x Hoogte74mm x 57mm x 10mm
Gewicht50 gram
Inhoud verpakkingToshiba Canvio Basics 1TB – USB 3.0 kabel – handleiding
BesturingssytemenWindows, Mac en Game Console
Type schijfSSD harde schijf
Samsung Portable SSD T5 1TB
BEKIJK BESTE DEAL

Waarop moet ik letten bij een Externe Harde Schijf 1 TB kopen?

Als je een Externe Harde Schijf 1 TB koopt zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Denk hier aan waarvoor ga je de Externe Harde Schijf 1 TB gaat gebruiken. Hieronder worden een aantal specificaties genoemd met hierbij de mogelijkheden welke er zijn en welke keuzes jij kan maken. Hierdoor kan jij de beste Externe Harde Schijf 1 TB gaan kiezen die perfect bij jouw past.

SSD of Mechanische harde schijf
Een mechanische of SSD harde schijf is het belangrijkste verschil van een Externe Harde Schijf 1TB op dit moment. Een SSD harde schijf maakt gebruik van flash geheugen en kan tot 10x zo snel functioneren als een mechanische externe harde schijf. Tevens maakt een SSD schijf geen gebruik van bewegende delen in de schijf. Dit zorgt ervoor dat dit een ideale opslagpartner is voor onderweg. Deze zijn vaak kleiner en kunnen tegen een stootje. Het is wel vaak het geval dat deze een stuk duurder zijn dan de traditionele mechanische externe harde schijf. Deze mechanische schijven worden op dit moment nog steeds het meeste verkocht, omdat de prijs een stukje lager is en nog steeds perfect functioneren. Met kleinere bestanden ( tot 1 GB) moet je wel iets langer wachten, maar is de gegevensoverdracht acceptabel. Wil je een extra snelle schijf die je vaak meeneemt kan je beter een SSD schijf kopen. Gebruik je de externe harde schijf van 1 TB voor kleinere bestanden en is snelheid niet echt heel belangrijk kan je ook nog goed kiezen voor een mechanische harde schijf.

Gerelateerde top 5 producten waar u misschien ook in geïnteresseerd bent!

Top 5 Spiegelreflex camera

SPIEGELREFLEX CAMERA

Spiegelreflex camera

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK
Top 5 Beamers

BEAMERS

Beamers

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK
Top 5 Geheugenkaarten

GEHEUGENKAARTEN

Geheugenkaarten

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK