TOP 5 STAAFMIXERS

staafmixers zijn onmisbaar in de keuken. Het fijn malen van uitje, het fruit pureren voor de babyvoeding of het opkloppen van de melk. De staafmixer met de juiste betreffende accessoires is een echte keukenhulp die je altijd bij de hand moet hebben. Om de beste staafmixer te kiezen die bij je past moet je goed kijken wat je ermee gaat doen. Met een basis staafmixer kan eigenlijk alles pureren in de meegeleverde kan. Denk hierbij aan fruit voor smoothies, soep, tapenadas of sauzen. Maar met de juiste accessoires kan je ook hakken, mixen, raspen of snijden. Het word dan een echte alleskunner.

Wil je meer weten waarop je op moet letten bij de aankoop van een staafmixer of gewoon meer informatie over een staafmixer. Klik dan op de onderstaande link.

5. Philips Viva Collection ProMix-staafmixer HR2653/90

Deze Philips Viva Collection ProMix HR2653/90 staafmixerset wordt geleverd met een mixeraccessoire, een XL fijnsnijder en een tumbler voor onderweg met een inhoud van 500 ml. De krachtige 800 Watt motor in combinatie met het RVS mes, de SpeedTouch-technologie en de ProMix-mengtechnologie, maken pureren, kloppen, mengen, snijden en mixen eenvoudig. De speciale mesbeschermer houdt grote en kleine spetters tegen. Door de golvende vorm aan de onderkant van de staafmixer wordt er niet veel vuil en hoef je naderhand dus ook niet veel schoon te maken. De handige hakmolen met mengbeker is ideaal voor het versnipperen van een uitje of het maken van sauzen. Met de garde maak je in een handomdraai slagroom of geklopt eiwit. Alle losse onderdelen behalve het motorhuis zijn vaatwassergeschikt.

PluspuntenMinpunten
Snelheid traploos instelbaarNiet op accu
Krachtige motor
Ligt prettig in de hand
Philips Viva Collection ProMix-staafmixer HR2653/90
BEKIJK BESTE DEAL

4. Bosch MSM67170 ErgoMixx staafmixer set

Met de Bosch ErgoMixx MSM67170 klop je ook eiwitten en slagroom op, dankzij de meegeleverde ballongarde. Fijn, want zo heb je geen last meer van een zere arm na het opkloppen. Met de 12 standen stel je de snelheid nauwkeurig in. Zo pureer je een soep helemaal glad op de hoogste stand, terwijl je een lagere stand gebruikt om een uitje te snipperen in de hakmolen. De hakmolen gebruik je niet alleen voor ui, maar bijvoorbeeld ook voor dips zoals pesto of pindakaas. In de mengbeker meet je vloeistoffen direct af, dankzij de maataanduiding. Heb je een lekker sausje gemaakt en wil je dit bewaren? Geen probleem, je doet gewoon de deksel op de mengbeker en zet ‘m in de koelkast.

PluspuntenMinpunten
Inclusief meest benodigde accessoiresGeen
Krulsnoer voor goed bereik
Met de 12 standen stem je de snelheid nauwkeurig af
Bosch MSM67170 ErgoMixx staafmixer set
BEKIJK BESTE DEAL

3. Siemens staafmixer MQ5B150N

Siemens MQ5B150N. Bowl material: Plastic, Materiaal: Plastic, Materiaal mes: Roestvrijstaal. Kleur van het product: Wit. Ingangsspanning: 220 – 240 V. Gewicht: 0.73 kg, Afmetingen (BxDxH): 374 x 61 x 61 mm – Aantal snelheden: 1 – Kunststof staaf 300 Watt – Inclusief: Maatbeker

PluspuntenMinpunten
GoedkoopGeen verschillende snelheden
Mooi design
Inclusief maatbeker
BEKIJK BESTE DEAL

2. Braun MQ9047 MultiQuick 9

Ben je op zoek naar dé nieuwe, uitgebreide hulp in jouw keuken? De MultiQuick 9 MQ 9047X staafmixer van Braun helpt je jouw al ingrediënten moeiteloos te pureren dankzij de 1000W motor. Dankzij de voet en het staafmixermes die mee bewegen, pureer je ingrediënten zonder moeite. Zin in een guacamoledip voor bij jouw nacho’s? Met deze krachtpatser pureer je zelfs de harde pit van de avocado mee!

PluspuntenMinpunten
ActiveBlade technologiePrijzig
Veel vermogen voor harde ingrediënten
Heel veel accessoires
BEKIJK BESTE DEAL

1. Russell Hobbs Desire 3-in-1 Staafmixer

De 3-in-1 Desire Staafmixer is de ideale keukenhulp voor iedereen die van koken houdt, zonder steeds een ander apparaat uit de kast te pakken.

Met deze veelzijdige keukenhulp bespaar je ruimte en tijd; je kunt mixen, hakken, mengen en kloppen met deze alleskunner.

Uitgevoerd in luxe rood en krachtig zwart levert de 3-in-1 Desire Staafmixer trouwens niet alleen indrukwekkende prestaties, hij ziet er ook nog eens opvallend goed uit.

Maak de lekkerste dips voor een feestje of hak groenten extra klein om stiekem in de lasagne van je kinderen te doen, allemaal in een handomdraai.

Met de 3-in-1 Desire Staafmixer beschik je over een compacte keukenhulp die je veel werk uit handen neemt en niet belastend is voor je arm.

PluspuntenMinpunten
Mooi designGeen ijscrushfunctie
Pulseerfunctie
Vaatwasbestendig
BEKIJK BESTE DEAL

Waarop moet ik letten bij een staafmixer kopen?

Als je een staafmixer koopt zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Denk hier aan kwaliteit, waarvoor ga je de staafmixer gebruiken en makkelijk in gebruik. Hieronder worden een aantal specificaties genoemd met hierbij de mogelijkheden welke er zijn en welke keuzes jij kan maken. Hierdoor kan jij de staafmixer gaan kiezen die perfect bij jouw past.

Vermogen
Het vermogen geeft eigenlijk aan hoe krachtig de staafmixer is. Hoe hoger het vermogen des te krachtiger. Met meer kracht kan je makkelijker harde producten mixen.

Materiaal
Sommige staafmixers worden gemaakt van RVS en anders weer van kunststof. Over het algemeen is RVS( roestvrij staal) makkelijker schoon te maken en heeft een stijlvoller uitelijk. Staafmixers gemaak van kunststof kunnen soms problemen krijgen met vlekken die lastig te verwijderen zijn.

Accessoires
Staafmixers kunnen een grote variëteit aan accessoires bevatten. Let hier vooral op in combinatie met waarvoor je de staafmixer wil gaan gebruiken. Staafmixers met veel accessoires zullen vaak duurder zijn. Hieronder staan de meest voorkomende accessoires :

  • Maatbeker
  • Hakmolen
  • Garde
  • Snijschijven
  • Pureestamper
  • Melkopschuimer

Informatie over staafmixers

Aankoopadvies voor de staafmixer: Hoe kies je de beste staafmixer voor jouw?

De aankoop van een staafmixer kan bijzonder de moeite waard blijken te zijn, het kan immers niet alleen helpen bij het bereiden van soepen of smoothies: de moderne staafmixer een veelvoud aan functies zoals pureren, hakken, mixen en roeren. Staafmixers zijn compact, veelzijdig, snel te gebruikenen over het algemeen gemakkelijk weer schoon te maken.

Koopadvies voor staafmixers: compact, veelzijdig, essentieel?

De staafmixer is een keukenapparaat dat snel en gemakkelijk te gebruiken is. De meeste staafmixers lijken erg op elkaar in gebruik. Toch zijn er veel mogelijkheden in de functies en accessoires van de staafmixers.

De verschillen worden pas duidelijk als je beter kijkt: het aantal mesbladen, de mesergonomie of de vorm van de mengvoet kan een beslissende invloed hebben op het het kiezen van de beste staafmixer voor jouw en de bruikbaarheid ervan.

Technische kenmerken: afmetingen, gewicht, mes & snelheid

Onder het kopje “technische kenmerken” hebben we eerst meer in detail gekeken naar de uitrusting, het materiaal en de verwerking van de individuele staafmixers . Naast algemene technische gegevens zoals afmetingen, gewicht of stroomverbruik, omvat dit ook de instelmogelijkheden met betrekking tot snelheid en het aantal snijmessen op de mengvoet. Er kunnen enkele verschillen worden vastgesteld, vooral met betrekking tot de laatste twee criteria.

Materiaal en mes – 2, 3 of 4 messen

Als het gaat om het materiaal van een staafmixer , moeten de drie basiscomponenten van elke blender worden onderscheiden:

  • Behuizing (met motor)
  • Voet van de staafmixer
  • Mes

Voor alle staafmixers is de behuizing voornamelijk gemaakt van kunststof , waardoor deze over het algemeen licht en gemakkelijk schoon te maken is. Voor een betere handling zijn bij sommige modellen rubberen oppervlakken geïntegreerd.

Het meest gebruikte materiaal voor een staafmixervoet is roestvrij staal. Het grootste voordeel van een roestvrijstalen mengvoet is de grotere robuustheid en sterkte. Dit betekent ook dat verkleuring van de mengvoet door voedsel zoals wortelen, zoals mogelijk is bij plastic, uitgesloten is.

Vooral als het om messen gaat, vertrouwen veel fabrikanten en merken op hun eigen ontwerpen en speciaal ontwikkelde technologieën; logisch, uiteindelijk is het pureeresultaat de belangrijkste factor en het mes is daar een cruciaal onderdeel van.

In de producten van onze test konden we onderscheid maken tussen messen met 2, 3 of 4 messen. Over het algemeen beloven handmixers met meer dan 2 messen een nog beter mengresultaat in minder tijd.

Snelheidsniveaus: continue regeling optimaliseert het puree-proces

De meeste handblenders die we hebben getest, hebben meer dan één snelheidsniveau, dus er zijn meestal twee schakelaars op de behuizing: één voor “normale werking” en één als een turboknop .

Speciale vermelding verdient ook de staafmixers met traploze snelheidsregeling. Dit wordt geregeld door de druk die wordt uitgeoefend op de mengknop of kan worden ingesteld met een wiel. Het voordeel van een variatie door druk is dat de snelheid en dus het stroomverbruik tijdens het pureerproces kan worden aangepast aan de mix – dit belooft op zijn beurt maximale flexibiliteit tijdens het mixen.

Afmetingen, kabellengte en gewicht – spiraalkabel en zuignap overtuigden ons!

De staafmixers hebben gemiddeld een kabellengte van 120 tot 140 cm .

Aan de andere kant vonden we het spiraalkoord bijzonder praktisch: de lengte varieert tussen 67 en 160 cm afhankelijk van de rek. De extreem lange kabel is erg handig. Je kan ook kiezen voor een staafmixer op een accu en dan is kabellengte dus niet van belang.

De grootte van eens staafmixer is veelal tussen de 30 en 40cm. Het gewicht is vaak rond de 1KG en dat is prima om voor een langere tijd de staafmixer te gebruiken. Soms zijn ze zwaarder en veelal als de staafmixer een accu bevat.

Stroomverbruik: staafmixers zijn geen stroomvreters

In het algemeen hebben staafmixers een zeer laag stroomverbruik in tegenstelling tot grotere huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers of wasmachines . Het verbruik van je handblender speelt nauwelijks een rol in de hoogte van je elektriciteitskosten per jaar. Omdat vooral apparaten die veel warmte kunnen opwekken veel elektriciteit verbruiken.

Gebruik: Ergonomisch gevormde en rubberen handvatten overtuigen

Hoe luid is de blender? Is de handgreep ergonomisch gevormd en ligt de mengstick comfortabel in de hand? Zijn de schakelaars op het apparaat lange tijd gemakkelijk te gebruiken? Was er merkbare hitte of trillingen tijdens het pureren? Kunnen de mengvoet of de messen worden verwijderd?Welke componenten zijn vaatwasmachinebestendig? Dit zijn belangrijke elementen bij het kiezen van een staafmixer.

Volume en geluid: de mix is ​​cruciaal

Gemiddeld waren er decibelwaarden in het bereik van 60 tot 80 dB . Dit komt ongeveer overeen met een luid gesprek of het geluid van een passerende auto.

Welk soort voedsel wordt gehakt is natuurlijk van primair belang voor de geluidsontwikkeling tijdens het pureren. Het volumeniveau bij het mengen van amandelen of harde groenten is aanzienlijk hoger dan bij het mengen van mayonaise, d.w.z. zeer vloeibare ingrediënten. Het gekozen snelheidsniveau, de positie van de mengstok of het materiaal van de maatbeker hebben ook een doorslaggevende invloed op het volume bij het pureren. Het is daarom bijna onmogelijk om de geluidsontwikkeling voor staafmixers in exacte aantallen te kwantificeren – zeker ook een reden waarom veel fabrikanten dat niet doen.

Ergonomie en vorm: de plaatsing van de knoppen is doorslaggevend voor een prettige bediening

Zodat een staafmixer comfortabel in de hand ligt, is hij meestal ergonomisch gevormd en voorzien van een rubberen handvat . Dit voorkomt dat de blender tijdens het mixen afglijdt of veel kracht moet uitoefenen om het apparaat op zijn plaats te houden. Slechts enkele apparaten hebben geen zogenaamde soft-touch behuizing of antislip-oppervlak.

Spatbescherming en reiniging: een uitneembare voet is altijd een voordeel

De staafmixer aan de onderkant van de mengvoet staat bekend als een spatbescherming – deze heeft een andere vorm afhankelijk van het model. Sommige hebben een bijzonder effectieve spatbescherming . Deze hebben een zeer hoge en diepe mengvoetbescherming, die helaas tot het omgekeerde leidt, dat vooral veel voedselresten in de ruimte vast komen te zitten.

Om het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk te maken, is het essentieel dat de mengvoet uitneembaar en vaatwasmachinebestendig is . Ontgrendeling vindt plaats via een bajonetsluiting of 1-2 knoppen.

Gerelateerde top 5 producten waar u misschien ook in geïnteresseerd bent!

Waterkoker

WATERKOKERS

Waterkokers

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK
Broodrooster

BROODROOSTERS

Brood- roosters

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK

AIRFRYERS

Airfryers

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK