TOP 5 BESTE THERMOMETERS

Thermometers zijn niet weg te denken in de huidige maatschappij. Ze zijn er in vele vormen en maten. De staafthermometer is de meest bekende waarmee je rectaal en oraal je temperatuur heel accuraat kan meten. Ze zijn erg goedkoop, maar niet heel erg gebruiksvriendelijk.

Je hebt ook een oorthermometer wie gebruiksvriendelijker is. Je kan het uiteinde van de oorthermometer in je oor plaatsen en met 1 druk op de knop kom je achter je lichaamstemperatuur. Met de meegeleverde beschermkapjes voor de thermometer is de hygiëne ook gewaarborgd. Je kan na elke keer je temperatuur op meten het kapje verwijderen en een nieuwe erop plaatsen.

Tegenwoordig zijn er ook infrarood thermometers wie te gebruiken zijn op afstand. Je kan hiermee niet alleen je lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van objecten.

Wil je meer weten waarop je op moet letten bij de aankoop van een thermometer of gewoon meer informatie over een thermometers. Klik dan op de onderstaande link.

5. Braun ThermoScan 7 oorthermometer met Age Precision – IRT6520B

De Braun IRT6520B is zorgvuldig ontwikkeld om de temperatuur nauwkeurig, veilig en snel in het oor te meten. De vorm van de thermometersonde voorkomt dat hij te ver in de gehoorgang terechtkomt waardoor het trommelvlies beschadigd zou kunnen raken. De ThermoScan® 7 is het paradepaardje onder de thermometers van Braun. Hij is voorzien van de nieuwe gepatenteerde Age Precision®-technologie: een leeftijdsafhankelijke koortsindicator waarmee het meten van de lichaamstemperatuur van uw kind geen nattevingerwerk meer is.

– Age Precision® technologie voor interpretatie van gemeten temperatuur op basis van leeftijd
– Het door artsen meest gebruikte en meest vaak vaakst aanbevolen merk
– Display met kleurcodes voor eenvoudige interpretatie van het meetresultaat
– Gepatenteerde punt met voorverwarming zorgt voor nauwkeurigheid
– ExacTemp® hulpsysteem
– Snel en gebruiksvriendelijk
– Display aan voorzijde met nachtverlichting
– Bewaart de laatste 9 meetresultaten
– Hygiënische wegwerplensfilters.

Plus- en minpunten
Professionele nauwkeurigheid
Nachtverlichting
Age precision – Afhankelijk van leeftijd veranderd de koortsgrenswaarden
Kan niet gekoppeld worden met je mobiel
Braun ThermoScan 7 oorthermometer met Age Precision - IRT6520B
BEKIJK BESTE DEAL

4. Braun IRT6020 ThermoScan 7 Oorthermometer met infraroodsensor

De Braun IRT6020 is een oorthermometer voor een snelle meting van uw lichaamstemperatuur. De thermometer heeft een bereik van 34 – 42,2 °C en meet op de 0,1 °C nauwkeurig. Bij de thermometer krijgt u voor een hygiënisch gebruik 21 oorkapjes geleverd. De Braun IRT6020MNLA heeft een groot display waarop u de gemeten waarden kunt zien. Na 60 seconden wordt de thermometer automatisch uitgeschakeld.

Plus- en minpunten
Professionele nauwkeurigheid
Voorverwarmd meetpunt
Meet erg snel
Prijzig
Braun IRT6020 ThermoScan 7 Oorthermometer met infraroodsensor
BEKIJK BESTE DEAL

3. Braun No-Touch NTF3000 Voorhoofdthermometer

Braun NTF3000 koortsthermometer zonder contact + Voorhoofdthermometer. Handig en accuraat voor de hele familie. In slechts 2 seconden meet deze thermometer de temperatuur. Handig, snel en precies de temperatuur meten voor de ganse familie zonder problemen en zonder stress. De eerste en enige thermometer zonder huidcontact met 2- voudige technologie. Met contact van het voorhoofd bijvoorbeeld. Voor zelfmeting of dubbel check van de meting zonder huidcontact Gepatenteerde sensor voor preciese en consistente meting

Plus- en minpunten
Temperatuur meten zonder contact
Geeft aan met licht dat er koorts is
Braun No-Touch NTF3000 Voorhoofdthermometer
BEKIJK BESTE DEAL

2. Reer 9808 digitale koortsthermometer – Kikker

Plus- en minpunten
Heel goedkoop
Groot LCD-scherm
Schakelt zichzelf automatisch uit
Minder makkelijk als een oorthermometer
Reer 9808 digitale koortsthermometer - Kikker
BEKIJK BESTE DEAL

1. Braun ThermoScan 3 infrarood oorthermometer – IRT3030

De Braun Thermoscan 3-IRT3030 is een gemakkelijke oorthermometer en erg snel te gebruiken. Binnen 1 seconden wordt het meetresultaat weergeven op het LCD beeldscherm. De thermometer is geschikt voor het hele gezin zelfs voor pasgeborenen. Om het gebruik hygienisch te houden worden er BPA en Latexvrijen wegwerplensfilters meegeleverd. De meter geeft met piepjes aan of er een normale, verhoogde of hoge temperatuur wordt aangegeven. Waardoor meteen duidelijk is of iemand koorts heeft.

Plus- en minpunten
Koortsindicator via geluid
Makkelijk uit te lezen LCD-scherm
Waterbestendig
Braun ThermoScan 3 infrarood oorthermometer - IRT3030
BEKIJK BESTE DEAL

Waarop moet ik letten bij een thermometer kopen?

Als je een thermometer koopt zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Denk hier aan kwaliteit, waarvoor ga je de thermometer gebruiken en makkelijk in gebruik. Hieronder worden een aantal specificaties genoemd met hierbij de mogelijkheden welke er zijn en welke keuzes jij kan maken. Hierdoor kan jij de thermometer gaan kiezen die perfect bij jouw past.

Hoe wil je de temperatuur meten
Hoe wil je je temperatuur meten? Dit kan op verschillende manieren. Wat veel gebruikt word is via het oor. Dit is een makkelijke en snelle manier op je temperatuur op te meten. Deze thermometers zijn vaak iets duurder. Je kan ook rectaal de temperatuur op meten. Tegenwoordig kan je ook contactloos de temperatuur opmeten via infrarood.

Verschillende functionaliteit
Een thermometer kan verschillende extra opties hebben. De belangrijkste staan hier onder:

  • Geluidsignaal wanneer de meting voltooid is
  • Koortsalarm
  • Waterdicht
  • Contactloos meten via infrarood
  • Te koppelen aan je smartphone

Informatie over thermometers

Aankoopadvies voor de oorthermometer: Hoe kies je de beste oorthermometer voor jouw?

De belangrijkste kenmerken in het kort

1e: Bij de eerste tekenen van verkoudheid is het raadzaam om een ​​koortsthermometer in de medicijnkast te hebben om snel zekerheid te krijgen over verhoogde temperaturen en koorts.

2e: Meting is niet altijd gemakkelijk, vooral voor kinderen en peuters, omdat de kleine deugnieten er niet van houden. Om deze reden geven veel ouders de voorkeur aan oorthermometers omdat ze niet alleen gemakkelijk te gebruiken zijn, maar ook nauwkeuriger dan andere meetmethoden (bijvoorbeeld onder de oksel).

3e: Bij de aankoop van oorthermometers kunt u beslissen welke functies u wilt hebben, zoals een nachtlampje, een standaard en het opslaan van de resultaten voor een langdurige controle. Voor absoluut exacte resultaten moet je wel even investeren in een model van minimaal 30 – 40 euro. De oorthermometers onder deze prijs zijn vaak niet nauwkeurig genoeg.

Alarm! Je neus loopt, je keel doet pijn en je hoofd wil gewoon niet stoppen met bonzen. Meerdere keren per jaar worden zowel kinderen als volwassenen geplaagd door verkoudheidsverschijnselen. Ouders kunnen zelfs tot 12 infecties per jaar verwachten. Een eerste hand op het voorhoofd laat al zien dat het kind warmer is dan normaal. Een verhoogde lichaamstemperatuur is een teken dat het lichaam – groot of klein – actief virussen en bacteriën bestrijdt om de gezondheid te herstellen. Om zeker te zijn of het vermoeden van koorts en verkoudheid kan worden bevestigd, is de koortsthermometer een noodzakelijk onderdeel in de medicijnkast.

Er zijn verschillende meetmethoden voor temperatuurmeting, maar in het oor en het voorhoofd laten we je hier zijn en waar je op moet letten bij het kopen.

Hoe werkt een oorthermometer?

Een klinische thermometer bepaalt de lichaamstemperatuur van mensen en dieren zoals honden en katten. Het wordt voornamelijk gebruikt om te bepalen of iemand koorts heeft. Tegenwoordig wordt bijna uitsluitend infrarood of een elektronische koortsthermometer gebruikt, die vanwege zijn weergavemethode ook wel LCD-koortsthermometer wordt genoemd. Vaak kunt u voor beide varianten kiezen tussen graden Celsius (° C) en graden Fahrenheit (° F). De nauwkeurigheid van de sensor en dus de resultaten variëren en zijn afhankelijk van de respectieve tolerantie.

Welke soorten oorthermometers zijn er?

Contactthermometer

In tegenstelling tot de eerdere kwikthermometer, die nu in Europa is verboden, meet een digitale koortsthermometer de temperatuur via een sensor die verandert naargelang de warmte, die op een digitaal display aan de gebruiker wordt getoond. Zoals de naam al doet vermoeden, vereisen contactthermometers contact tussen het meetinstrument en de huid. Het voordeel van elektronische contactthermometers (ook digitale koortsthermometers) is dat ze zowel goedkoop als handig zijn. Veel kinderen houden echter niet van de meting onder de tong of in de oksel, daarom is een oorthermometer aan te raden.

Infrarood thermometer

Infraroodthermometers zijn erg praktisch in het gebruik omdat ze niet of minder in lichaamsopeningen hoeven te worden geplaatst. Met behulp van infraroodtechnologie meten klinische thermometers voor oor en voorhoofd de energie die wordt uitgestraald door het voorhoofd of het trommelvlies en het omliggende weefsel. Het kleine technologische wonder zet de gemeten energie om in temperatuurwaarden die na maximaal 5 seconden op een LCD-display worden weergegeven. Het bijzondere voordeel van infraroodthermometers is dat het type oorthermometer zowel in het oor als op het voorhoofd kan meten en dat de meting gemakkelijk en binnen enkele seconden wordt uitgevoerd en kan worden uitgelezen.

Hoe gebruiken we een oorthermometer

Iedereen die voor een moderne infraroodthermometer heeft gekozen, kan de temperatuur zowel in het oor als op het voorhoofd meten. Dit is vooral handig voor peuters en baby’s om makkelijk een oormeting uit te voeren. We willen je uitleggen hoe je het beste de oorthermometer kan gebruiken.

Plaats van metingHoe te meten
In het ooret oor wordt lichtjes naar achteren en omhoog getrokken om te meten om het trommelvlies toegankelijk te maken. Precieze meetresultaten kunnen alleen worden behaald als de gehoorgang relatief helder is en de sensor direct voor het trommelvlies zit. Bij contactthermometers moet de meting vrij ver in het oor plaatsvinden, zodat de sensor de juiste temperatuur weergeeft. Vooral bij kinderen moet erop worden gelet dat geen oorsmeer de meting verstoort, omdat dit kan leiden tot lagere waarden die niet de exacte gezondheidstoestand weerspiegelen.
Voorhoofd / slaapEen infrarood-oorthermometer maakt het vaak ook mogelijk om verhoogde temperaturen op het voorhoofd of aan de zijkant van de slaap te meten. De meting is niet zo nauwkeurig als in het rectum of in het oor, maar het is vooral gemakkelijk uit te voeren ’s nachts wanneer de kinderen slapen. Het is goed voor het identificeren van de eerste tekenen of trends. Zorg er bij het meten voor dat het voorhoofd niet bezweet is.

Koopadvies voor oorthermometers: waar moet je op letten?

Bij een vermoeden van een verhoogde lichaamstemperatuur wordt een koortsthermometer gebruikt om de temperatuur weer te geven. Zeker voor kinderen die zich nog niet goed kunnen uitdrukken is het belangrijk om snel te kunnen bepalen of de waarden binnen het normale bereik liggen. In onze oorthermometer top 5 hebben we er niet alleen voor gezorgd dat de producten robuust zijn, bijvoorbeeld als ze vallen, maar hebben we expliciet de onderstaande criteria mee laten wegen.

Meetnauwkeurigheid

In het geval van thermometers in het oor wordt een zeer hoge meetnauwkeurigheid behaald door het feit dat het trommelvlies is aangesloten op dezelfde bloedtoevoer als het temperatuurcontrolecentrum van de hersenen. Maar ook voor de exacte meting is een exacte toepassing van de oorthermometer essentieel. Het is niet altijd mogelijk om een ​​oorthermometer op een kindvriendelijke manier te hanteren, omdat het soms ongemakkelijk kan zijn.

Toepassing

Zorg bij het kopen van oorthermometers voor dat de bediening eenvoudig en intuïtief is. Het hoeft niet altijd zo dat de duurste de beste oorthermometer is. Als uw gezondheid of de gezondheid van uw kind wordt aangetast, is een snelle afhandeling van de temperatuurmeting sowieso wenselijk.

Metingsduur

Een van de grootste voordelen van de infrarood- en oorthermometer is de snelle meting. Terwijl bij sommige digitale koortsthermometers soms 30 of zelfs 60 seconden gewacht moet wordenop een resultaat, zijn vandaag de dag de resultaten binnen 1 tot 5 seconden bekend. Dit zorgt ervoor dat je zieke kinderen minderen lang hoeft te pesten met de meting.

Meetwaardegeheugen

Een meetwaardegeheugen in de koortsthermometer kan meerdere meetwaarden tegelijk opslaan, zoals de Braun Thermoscan 7. Zo kan je het verloop van de koorts of ziekte volgen. Als de temperatuur niet daalt, kan de arts de gemeten waarden raadplegen voor onderzoek.

Functies

Naast de genoemde eigenschappen hebben zeer goede oorthermometers nog meer functies. Dit omvat bijvoorbeeld de indicatie van de datum en tijd, een signaaltoon wanneer de meettijd eindigt (akoestisch koortsalarm) en kleursignalen in rood en groen bij verhoogde of normale temperatuur. De signaaltoon is vaak vrij zacht, wat betekent dat het gespannen kind niet gestoord wordt. Bij sommige modellen, zoals de Braun Thermoscan, kunt u zelfs leeftijdsafhankelijke instellingen specificeren.

Voor- en nadelen van oorthermometers

VoordelenNadelen
  • Makkelijker uit te voeren dan andere meetmethoden (bijv. rectaal)
  • Aangename meting, vooral voor baby’s en kinderen
  • Exacte meetresultaten
  • Hoge meetsnelheden
  • Niet geschikt voor baby’s jonger dan 6 maanden (gehoorgang te smal)

Vragen en antwoorden over oorthermometers

Oorthermometer voor kinderen – wanneer kan je ze gebruiken?

Helaas hebben onze kleintjes vaak verhoging en koorts. Bij baby’s is het bijzonder moeilijk om de temperatuur te meten met een gewone oorthermometer vanwege de kleine gehoorgang, daarom geven kinderartsen nog steeds de voorkeur en bevelen ze de rectale methode aan als ze baby’s zijn.

Vanaf een jaar kun je al een oorthermometer gebruiken voor peuters. Sommige oorthermometer tests gebruikten bijvoorbeeld de braun oorthermometers zonder problemen bij kinderen vanaf 6 maanden.

Hoe betrouwbaar zijn oorthermometers?

Alleen het rectale onderzoek is betrouwbaarder dan de methode van temperatuurmeting in het oor. Aangezien dit voor vele, vooral kinderen, ongemakkelijk is en het moeilijk is om de metingen uit te voeren, worden oorthermometers aanbevolen voor een hoge meetnauwkeurigheid. Precieze gegevens over betrouwbaarheid en meting zijn te vinden in alle bijgevoegde gebruiksaanwijzing.

Meerdere keren beschermkappen gebruiken?

Om hygiënische redenen gebruikt een oorthermometer een meetkap als opzetstuk. De beschermkappen worden bij de meeste modellen geleverd, bijvoorbeeld de Braun Thermoscan. Bij de Braun Thermoscan is meestal 20 stuks. Hoewel de beschermkappen wegwerpartikelen zijn die om hygiënische redenen moeten worden vervangen (oorsmeer), gebruiken velen de kappen meerdere keren. Als het kind ziek is en de temperatuur wordt gemeten met tussenpozen van 2 uur, kunnen de kosten van beschermkappen aanzienlijk oplopen. Als metingen met korte tussenpozen met slechts één persoon worden uitgevoerd, bevelen veel testers meervoudig gebruik van de wegwerpkappen aan. De fabrikant zelf zal de nadruk leggen op het eenmalig gebruik.

De oorthermometer geeft verschillende waarden?

In feite is het niet ongebruikelijk om verschillende waarden te krijgen van een oor of een koortsthermometer. Het is raadzaam om meerdere metingen te doen – tot vier keer per oor – en om ervoor te zorgen dat je een goede gemiddelde meting krijgt. Als de resultaten fluctueren ondanks dat je voldoet aan alle meetregels uit de gebruiksaanwijzing, raden we u aan om een tweede thermometer als referentiethermometer te gebruiken. Kies wel voor een hoogwaardig model van bijvoorbeeld braun om een goede betrouwbare meting te krijgen

Gerelateerde top 5 producten waar u misschien ook in geïnteresseerd bent!

SPORTHORLOGES

Sporthorloges

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK

ACTIVITY TRACKERS

Activity trackers

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK

ELECTRISCHE TANDENBORSTELS

Electrische tandenborstels

Bekijk hier de top 5 beste deals

BEKIJK